Volvo och Microsoft bygger en ”Knight Rider” bil

Volvo och Microsoft lanserar ett bärbart-aktiverande röststyrningssystem, 33 år efter att tv-serien Knight Rider inspirerade oss att tro att prata med din bil kan bli verklighet en dag.

Det bärbara är Microsoft Band 2, som kan tillåta dig (genom Volvo on Call) att tala om för din bil att utföra uppgifter som att ställa in navigering, starta värmaren, låsa dörrar, blinka med lamporna och även tuta.

Nu har de gått vidare till fjärr röststyrning och det verkar som att man har fått systemet att fungera. ”Volvo är helt inriktad på att göra bilen så enkelt och bekväm som möjligt genom att utnyttja den senaste tekniken inom de mest relevanta och inspirerande sätt”, säger Thomas Müller, Vice VD Electronics & E-Drivning på Volvo. ”Med röststyrning så har vi bara börjat att skrapa på ytan över vad som är möjligt med digitala hjälp funktioner.”

Detta är inte första gången Volvo har fokuserat på innovationer utanför det traditionella fordons landskapet, eftersom de har sett angelägna om att öppna upp potentiella samarbeten och nya affärsmodeller.

Volvos kunder kommer att kunna ansluta till sina bilar via röststyrning via Microsoft Band 2 i ”Volvo On Call” aktiverade marknader under våren 2016.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *