VW återkallar Touran EcoFuel 2006-2009

Efter den hemska explosionen i göteborg väljer VW att återkalla alla Toruan Ecofuel årsmodell 2006-2009.


Volkswagen uppmanar ägare av gasbilen Touran EcoFuel, årsmodell 2006-2009, att besöka en auktoriserad Volkswagen-verkstad för inspektion och eventuellt byte av bilens främre gastankar.

Denna återkallningsaktion var planerad att ske nu men efter en olycka i Göteborg där en Touran EcoFuel från 2007 exploderade kommer Volkswagen nu att lägga särskilt stor kraft på att nå ägare av de berörda bilarna.

Ägare av Volkswagen Touran EcoFuel av årsmodell 2006-2009 kommer inom kort att få ett återkallningsbrev som uppmanar dem att besöka en auktoriserad Volkswagen-verkstad för att inspektera och vid behov byta bilens två främre gastankar.

Anledningen är att korrosion kan försvaga tankarnas ytskikt och leda till möjlig skada på tankarna i samband med påfyllning. Totalt 909 bilar är berörda i Sverige.

Parallellt med denna process, inträffade en olycka i Göteborg den 4/7. En ägare av en Touran EcoFuel tankade sin bil med gas när en av bilens främre gastankar brast och en explosion uppstod.

Anledningen till olyckan undersöks just nu av tekniker från Volkswagen. Även om själva orsaken till explosionen ännu inte är känd, vill nu Volkswagen uppmana ägare till Touran EcoFuel av berörda årsmodeller att besöka en auktoriserad Volkswagen-verkstad för inspektion och eventuellt byte av de främre gastankarna.

Volkswagen uppmanar också kunderna att inte tanka bilarna med gas innan tankarna inspekterats, utan att istället köra bilen helt på bensin om gastankarna är tomma.

Volkswagen skickar just nu ut brev till samtliga berörda kunder och kommer även att försöka nå dem på andra sätt, som till exempel via telefon.

När bilen lämnats in till verkstaden kommer Volkswagen att säkerställa att kunden får en fri lånebil under tiden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *