VW börjar åtgärda bilar först nästa år

VW:s nya VD har nu bekräftat i en intervju att man först början på nästa år kommer börja åtgärda bilar som påverkas av dieselskandalen och resten av 2016 kommer gå åt att åtgärda bilar.

VW:s nya VD Matthias Müller som kommer från Porsche har i en intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung bekräftat nu att VW kommer börja återkalla bilar som är påverkade av dieselgate först januari 2016 men detta endast OM Tyska myndigheten godkänner hur VW har planerat att utföra denna åtgärd.

Så fort myndigheten har godkänt VW:s plan så kommer man att börja beställa in delar och “utbilda” folk runt om i världen för en smidig process att åtgärda bilar som är drabbade. Till en början är det en uppdatering av mjukvara som gäller men i vissa bilar så kommer det även krävas mekaniska ingrepp där man får montera nått typ av kit, allt kostnadsfritt för ägaren. Men VW har faktiskt haft uppe att ersätta bilägare med de “större” felet med nya bilar, men om det kommer gå igenom eller inte återstår att se.

VW har även gett en uppdaterad siffra om hur många bilar det handlar om som nu hamnar på 9.5 miljoner istället för 11 som det var sagt tidigare.

Müller berättar även i intervjun att man kommer se över framtida investeringar i nya modeller samt se över lyxmodellerna och det kommer nog att behövas med tanke på kostnaderna för åtgärder, aktier-fallet samt hur kommer försäljningen se ut under 2016 tro?

Nedan har ni länkar till listor på bil-modeller som är påverkade från VW, Audi, Seat och Skoda.

VW lista

Audi lista

Seat lista

Skoda lista

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *