VW BUDD-e skall ut till produktion

Den heta futuristiska el-Mikrobussen BUDD-e, kommer ut till produktion år 2020.

Efter att Volkswagen presenterat sitt helelektriska BUDD-e koncept under elektronik mässan (CES) i Las Vegas nyligen, och där man fått mycket positiv feedback från allmänheten, så har man kommit till beslut på VW att BUDD-e skall ut till produktion.

2000-talets futuristiska VW Mikrobuss kommer ut på gatorna och kommer då vara tillgänglig i ett antal olika kaross varianter och allt bygger på företagets elektriska modul plattform MEB (Modular Electric platform).

Under en intervju med chefen för elektrisk utveckling Volkmar Tanneberger “Grundtanken är att utveckla en verktygslåda för att kunna anpassa denna batteri idé till serieproduktion, med en motor på fram och med en motor bak”. Han fortsätter med att säga “Allmänheten kommer att se en bil som ser ut ungefär som den här, när MEB plattformen når produktionen. Jag kan inte säga exakt när, men 2020 eller däromkring, ” bekräftade han.

Redan innan bilen debuterade så hade det kommit indikationer om att BUDD-e kommer att finnas i flertal olika karossvarianter. Den initiala helt elektriska versionen som man presenterade på konceptbilen hade ett batteripaket på 101 kWh . Som tidigare angivits, så kommer batteripaketet täcka hela golvpartiet i BUDD-e, med drivning av elmotorer på fram och bak hjulen. Längre fram så kommer både bensin och diesel- motor alternativ erbjudas.

VW sade även i sin presentation under CES mässan i Las Vegas att räckvidden på el kan bli upp till 600 km.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *