VW gjorde en störtdykning efter skandalen

VW ser ut att fortsätta ha stora problem och denna gången är det aktierna som tappade över 120 miljarder kronor på en enda dag(!).

Nya Passat visades upp i New York igår 21/9 och USA-chefen för VW, Michael Horn började hela eventet med att säga “We’ve totally screwed up”.

VW har enorma problem nu med dieselskandalen som pågår i USA just nu, ett av resultaten har blivit att aktierna störtdök på Frankfurtbörsen med 17% vilket gjorde att marknadsvärdet sjönk med hela 120 miljarder kronor på en dag.

Pressträffen man hade i New York där man bland annat visade upp nya Passat med dieselmotor höll man som planerat men två av dom högsta cheferna för VW kom aldrig, styrelseordförande Herbert Diess och utvecklingschefen Heinz-Jakob Neußer. Varför cheferna inte dök upp vill inte VW kommentera men misstankarna går åt att just dessa två chefer kan få ta på sig konsekvenserna för denna skandal.

Det är mycket snack om detta och såpass mycket att t.om Vita Huset har uttalat sig om denna skandal kortfattat

Vi är mycket bekymrade, men att ansvaret i frågan ligger på miljömyndigheten att komma fram till en lösning.

Så förutom att VW hotas med att få en stämning på 150 miljarder kronor så har man redan nu förlorat 120 miljarder och frågan är nu hur lång tid det kommer ta innan företaget stabiliserar sig efter denna skandal.

vw-stocks

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *