VW har nu visat upp sin nya Tiguan

VW har nu offentliggjort nya Tiguan som har en hel del nyheter som t.ex att den kommer som laddhybrid.

När vi kollar på designen så känner vi igen oss hos VW och känns som man lånat lite från Audi denna gången också. Nya Tiguan baseras på MQB-plattformen som ska ge mer utrymme invändigt samt att man får ner vikten men ca 50 kilo.

Nya Tiguan kommer att fyllas med den senaste tekniken som t.ex adaptiv farthållare med kökörningsassistent, autobroms för fotgängare samt Apple Carplay eller Android Auto. En nyhet som vi inte sett tidigare är Pedestrian Monitoring (aktiv motorhuv) som vi inte riktigt vet ännu hur det fungerar.

Lastutrymmet har ökat med 145 liter i jämförelse med tidigare Tiguan där man nu får plats med 615 liter med baksätena uppfällda eller 1 655 med sätena nedfällda.

Allt det digitala inne i bilen kan man styra via den 12.3 tum stora skärmen som ska ersätta dom flesta analoga mätarna.

vw-tiguan-2016-4

När det gäller motoralternativen så kommer det finnas åtta olika att välja mellan, fyra bensinare och fyra diesel varianter. Den största diesel motorn har vi sett tidigare hos Passaten som är en fyrcylindrig dubbelturbo diesel på 500 Nm.

Men den största nyheten hos motorerna är utan tvekan att det även kommer en laddhybrid denna gången som går under namnet Tiguan GTE och är än så länge bara ett koncept. Målet VW har med Tiguan GTE är en förbrukning på endast 1,9 liter/100 km och blir utan tvekan en miljöbil och detta med hjälp av en bensinmotor på endast 1,4 liter tillsammans med elmotor. Tillsammans ska det bli en effekt på 218 hästar och ska klara av fem mil på endast el. Det kommer finnas en “GTE-knapp” som gör att bilen går över till ett sportläge och ge full kraft på bensin och elmotorn och ska då klara av 0-100 på 8,1 sekunder.

Som vanligt kommer nya Tiguan även att få ta del av R-Line paket som innehåller 19 tums fälgar, sportstolar samt annat bodykit.

Några priser eller datum har ännu inte bekräftats.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *