VW har större problem än väntat

VW fortsätter att ha problem och förlorar allt mera pengar, nu har aktieägarna gett sig på VW också.

Sedan avgasfusket från Volkswagen AG minskade aktievärdet med hela 22 miljoner euro och detta är något som fått aktieägarna att se rött och väljer nu att stämma Volkswagen AG. Detta är något som inte helt oväntat Volkswagen kommer överklaga men frågan är bara hur mycket rätt dom har på sin sida efter att fuskat och mer eller mindre medvetet gjort att detta fall blivit verklighet.

Volkswagen har nog aldrig i sin historia gått i sådan stor förlust som denna “dieselgate” och än är det inte färdigt då dom nu måste åtgärda 8.5 miljoner bilar bara i Europa som även det har sina kostnader, några exakta siffror har ännu inte tagit fram för detta.

Volkswagen AG väntas få sig en hel del stämningsansökningar under februari månad och för att kunna täcka upp alla stämningar och kostnader runt dom så har Volkswagen avsatt 60 miljarder kronor för detta, men enligt den schweiziska storbanken Credit Suisse så är denna summan långt ifrån den verkligen då det kan komma att kosta Volkswagen AG hela 730 miljarder kronor!

Vi får helt enkelt se hur Volkswagen AG kommer att överleva detta och vi på Autohype kommer att följa upp allt kring detta och uppdatera er så fort vi har mer information.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *