VW har visat upp nästa Touareg

VW har visat upp hur nästa Touareg kan komma att se ut via en konceptbil och här ser vi ett rejält lyft.

Från att visa en teaserbild i förra veckan så har VW nu presenterat T-Prime GTE som dom kallar konceptbilen som ska visa lite av hur nästa generation av Touareg kommer att se ut.

Det märks att VW lägger stor fokus på att tillverka bilar med laddhybrid och så även med detta koncept som VW kommer bygga på MLB-plattformen som är samma som nya Audi Q7. Under huven hittar vi alltså en turbomatad fyrcylindrare på 2.0 liter som ger ifrån sig 248 hästar samt en elmotor på 134 hästar. Enligt VW kommer man få en totaleffekt på 381 hästar och ett vridmoment på 700 Nm vilket ska få bilen att klara av 0-100 km/h på cirka sex sekunder.

Bilen är fyrhjulsdriven och allt detta kopplas ihop med en åttastegad automatlåda. T-Prime GTE ska enligt ha en blandad förbrukning på endast 2,7 liter per 100 km och på ett full laddat batteri ska den klara av att ta bilen fem mil helt på el.

På utsidan så är det ett rejält lyft men fortfarande ett designspråk som säger att detta är en Volkswagen fast med en modern touch.

Insidan är det ett helt nytt infotainmentsystem som man kallar för “Curved Interaction Area” som man styr via gester och röststyrning och allt detta visas på en skärm på 15 tum som även den är touchvänlig.

Detta är alltså ingen bil som VW kommer lägga till i sitt utbud av modeller utan detta är mer en förhandstitt på hur nästa generation Touareg kommer att se ut som väntas komma inom några år.

Det är inge tvekan om att VW har satsat på tekniken där inredningen är helt klart futuristisk men om det blir så i nästa Touareg får vi helt enkelt vänta och se.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *