VW visar upp färdiga Golf GTI Clubsport

VW har nu visat upp och gett oss lite mer info om deras hittills starkaste och snabbaste Golf GTI som får några mindre förändringar.

Tidigare i år fick vi se bilen i “konceptform” men nu har VW äntligen gjort den officiell samt avslöjat vad vi har att vänta oss.

Detta blir faktiskt Golf GTI med flest hästar någonsin som hamnar på 261 hästar och med hjälp av en overboost kan man nå upp till hela 285 hästar en period på tio sekunder. Detta ska göra att bilen klarar av 0-100 på endast sex sekunder med den manuella lådan som även är standard eller 5.9 sekunder med DSG-lådan.

När det kommer till utseendet har vi ett nytt kjolpaket att se fram emot med en större vinge bak bland annat. Vi kan även hitta lite större utblås där bak samt nya fälgar till Clubsport.

Invändigt så hittar vi riktiga sportstolar nu så vi sitter på plats, ett par alcantara stolar samt att ratten har fått ett mer greppvänligt och sportigare look.

Nya Golf GTI kommer att börja säljas till hösten i en begränsad upplaga, men några priser eller liknande har ännu inte bekräftats.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *